Sistema SATE

El sistema SATE, (per les seves sigles: Sistema d’Aïllament Tèrmic Exterior) és un sistema d’aïllament tèrmic de les parets exteriors aplicable a la construcció i rehabilitació de façanes, permetent un notable estalvi energètic a la llar i proporcionant una millora estètica en l’edifici.

L’aclimatació d’una llar, ja sigui per calor mitjançant calefacció o per fred mitjançant l’aire acondicionat, esdevé al voltant del 70% del consum energètic d’una llar. Aplicar el sistema SATE a la seva façana ajuda a que la seva llar sigui energèticament més eficient, ja que li permet estalviar al voltant d’un 50% del consum en l’aclimatat de la seva llar gràcies a les seves característiques aïllants, reduint la fuga de calor a l’hivern i l’escalfament des de l’exterior a l’estiu.

L’aplicació d’aquest sistema consta de 5 passos a emprar en la façana de la casa:

1 – Morter adhesiu mineral, per a recobrir les parets que donen a l’exterior de la casa.

2 – Panell aïllant, que s’aplica sobre el morter adhesiu. N’existeixen de diferents materials: Llana de roca, suro, poliestirè expandit, fibra de fusta…

3 – Morter d’armadura, aplicat a sobre dels panells, recobrint-los completament.

4 – Malla de fibra de vidre, que aporta resistència i protecció a la façana contra les esquerdes i els impactes.

5 – Acabat exterior per donar un toc estètic i personalitzat a l’aplicació. Existeixen centenars de combinacions per donar un acabat diferent a la seva llar.

Tipus d’aïllaments SATE

SATE EPS Poliestirè

Aquest tipus d’aïllament l’elabora a base de poliestirè expandit. Això significa que la major part de l’estructura del producte està format per aire, fent-les molt lleugeres, amb gran capacitat d’aïllament tèrmic i fàcils d’instal·lar.

SATE EPS Grafit

Aquests panells aïllants són elaborats amb poliestirè expandit combinat amb grafit, aportant un extra d’aïllament a la façana on es munta.

SATE MW Llana de Roca

Panells aïllants elaborats amb llana de roca, material 100% natural amb grans propietats aïllants tèrmiques i acústiques, transpirable, i amb gran resistència al foc. La seva efectivitat es manté inalterada davant els canvis de temperatura o els nivells d’humitat.

SATE Fibres de fusta

Panells ecològics i sostenibles. Al estar elaborats amb fibres de fusta, material de baixa conductivitat tèrmica, son ideals per les llars que busquen un aïllament tèrmic notable. També tenen gran capacitat d’amortiment del soroll.

SATE Suro

Panells elaborats amb aglomerat de suro expandit, producte 100% natural. És un dels aïllants més ecològics del mercat. El suro és un excel·lent aïllant tèrmic i acústic, aportant un confort ideal a la llar que l’instal·la.

La façana que protegeix la seva llar.

El sistema SATE no només li aporta aïllament tèrmic a la seva llar, també li aporta un extra de protecció davant diferents amenaces en el desgast de la mateixa.

Condensació i humitat: Amb els canvis bruscos de temperatura, les parets interiors i exteriors de l’habitatge estan exposades a la condensació de la humitat, a causa de la diferència tèrmica entre les dues bandes. A més, si tenim un alt nivell d’humitat dins la casa, la condensació que apareix pot acabar provocant taques d’humitat als envans.
El sistema SATE li aporta una millora en la protecció davant les humitats i la condensació a l’interior de la seva llar gràcies a les seves característiques aïllants tèrmiques i a la seva transpirabilitat. A més, els aïllants utilitzats en els sistemes SATE son hidròfugs, el que permet repel·lir en un elevat grau l’aigua provinent de l’exterior.

Protecció acústica: Els aïllants utilitzats en els sistemes SATE aporten també una protecció addicional contra dels sorolls provinents de l’exterior de la llar. Això succeeix a causa de que els aïllants tenen una estructura multidireccional i elàstica que dissipa les ones sonores.

Protecció davant el foc: Alguns dels aïllants disponibles per al sistema SATE, com la llana de roca, son incombustibles. Per tant, l’aplicació d’aquests materials li ofereixen una protecció passiva davant dels incendis en edifici, ja que en alguns casos poden preservar-se intactes inclús en temperatures superiors als 1000º C.

Avantatges de les façanes SATE

Aïllament tèrmic i acústic

Les façanes SATE proporcionen a l’edifici una temperatura agradable durant tot l’any, gràcies a les seves capacitats aïllans tèrmiques. A més, també aporten una protecció acústica davant els sorolls provinents des de l’exterior de la llar.

Estalvi energètic

Gràcies a l’aïllament tèrmic que proporcionen, les façanes SATE permeten estalviar fins a un 50% de l’energia que consumeixen els edificis, ja que conserva millor la temperatura interior. A més ajuda a eliminar els ponts tèrmics.

Protecció de la façana

Les façanes SATE són segures i duradores, i protegeixen la façana original de l’edifici. Gràcies als seus materials, disminueix l’aparició de condensacions i humitats, eviten les filtracions des de l’exterior, aporten resistència al foc i augmenten la protecció sobre el desgast de la façana per insectes.

Varietat d'acabats

En ser un sistema format per capes, el tipus d’aïllament escollit no afecta en l’aspecte dels acabats de la façana, La capa exterior del sistema SATE pot estar formada per materials projectats, plaques ceràmiques, pintures amb efectes, granulats minerals, etc.

Sostenibilitat

Tant pels materials utilitzats com pel seu mètode d’instal·lació, el sistema d’aïllament SATE representa un dels més sostenibles del mercat. A més, ajuda a reduir les emissions de CO2, gràcies a que els edificis que en disposen redueixen el seu consum energètic.